Mini paszteciki z ciecierzycy
Wegańskie,
mini paszteciki ,idealne do menu świątecznego. Zdrowe, delikatne w smaku będą
alternatywą od tradycyjnego pasztetu. Stwórzcie koniecznie na Święta, niech
mini paszteciki zagoszczą na Waszym świątecznym stole. Zapraszam do
przygotowania.
Składniki:
- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy / 2 puszki ciecierzycy
- 2 starte marchewki na grubych oczkach
- 2 łyżki kaszy marny
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula
- Przyprawy : sól pieprz ,majeranek, czerwona papryka, tymianekZiarna słonecznika
Przygotowanie:
Na
oliwie podsmażamy cebulkę. Dodajemy starte marchewki. Następnie blendujemy
ciecierzycę z kaszą manną, siemieniem lnianym. Dodajemy cebulkę z marchewką i
przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy
formę do muffinek . Smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną albo bułką tartą.
Przekładamy porcje do foremek. Na każdą
porcję posypujemy ziarnami słonecznika. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.
Zapraszam
do przygotowania mini pasztecików z ciecierzycy. Są bardzo proste i
szybkie w przygotowaniu , pyszne i
zdrowe. Koniecznie wypróbujcie przepis, niech ozdobią Wasze świąteczne stoły i
częstujcie najbliższych. Niebawem kolejne przepisy na świąteczne pyszności.
Ostatnimi czasy właśnie przymierza się do takiej diety, ostatnio ciecierzyca gości u mnie często, więc na pewno wykorzystam ten przepis! Super!
OdpowiedzUsuńhttps://livetourevel.blogspot.com/2017/12/konkurs-zohraofficial.html
Polecam taki sposób odżywiania się , jest to wile witamin dla naszego organizmu :)
Usuń