Mini paszteciki z ciecierzycy


Wegańskie, mini paszteciki ,idealne do menu świątecznego. Zdrowe, delikatne w smaku będą alternatywą od tradycyjnego pasztetu. Stwórzcie koniecznie na Święta, niech mini paszteciki zagoszczą na Waszym świątecznym stole. Zapraszam do przygotowania.

  
   
  
 
Składniki:
  • 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy / 2 puszki ciecierzycy
  • 2 starte marchewki na grubych oczkach
  • 2 łyżki kaszy marny
  • 2 łyżki siemienia lnianego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • Przyprawy : sól pieprz ,majeranek, czerwona papryka, tymianekZiarna słonecznika


Przygotowanie:

Na oliwie podsmażamy cebulkę. Dodajemy starte marchewki. Następnie blendujemy ciecierzycę z kaszą manną, siemieniem lnianym. Dodajemy cebulkę z marchewką i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.
Przygotowujemy formę do muffinek . Smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną albo bułką tartą. Przekładamy  porcje do foremek. Na każdą porcję posypujemy ziarnami słonecznika. Pieczemy ok 40 min w 180 stopniach.


Zapraszam do przygotowania mini pasztecików z ciecierzycy. Są bardzo proste i szybkie  w przygotowaniu , pyszne i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie przepis, niech ozdobią Wasze świąteczne stoły i częstujcie najbliższych. Niebawem kolejne przepisy na świąteczne pyszności.

Komentarze

  1. Ostatnimi czasy właśnie przymierza się do takiej diety, ostatnio ciecierzyca gości u mnie często, więc na pewno wykorzystam ten przepis! Super!

    https://livetourevel.blogspot.com/2017/12/konkurs-zohraofficial.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam taki sposób odżywiania się , jest to wile witamin dla naszego organizmu :)

      Usuń

Prześlij komentarz