Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami

Wegańskie, czekoladowe , korzenne , aromatyczne, piernikowe. Pyszne , słodkie i delikatne. Podczas pieczenia, zapach piernikowy unosi się po całym mieszkaniu. Gwarantuję , że z niecierpliwością będziecie wyczekiwać , kiedy Wasze ciasto czekoladowo-piernikowe będzie gotowe.
Idealne ciasto na jesienne, zimowe wieczory w towarzystwie ciepłego koca i gorącej herbaty- najlepszy zestaw.

 

 

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka sojowego
  • Pół szklanki oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki sody
  • 4 łyżki ciemnego kakao
  • 2 łyżeczki przyprawy do piernika
  • Mix orzechów


Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski , dodajemy wszystkie suche składniki:  proszek do pieczenia, sodę , kakao , przyprawę do piernika, mieszamy. Następnie wlewamy mleko i olej. Wszystko razem dokładnie miksujemy. Następnie wylewamy masę do przygotowanej keksówki - posmarowaną olejem i obsypaną mąką. Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez ok 50 min, do suchego patyczka.
Upieczone i ostudzone ciasto kroimy i posypujemy orzechami. Możemy również polać roztopioną gorzką czekoladą albo podać z masłem orzechowym.

Zapraszam do stworzenia pysznego , czekoladowo-piernikowego ciasta. Smakuje i pachnie niesamowicie, szczególnie w zimny wieczór. Upieczcie ciacho zajadajcie w towarzystwie ulubionych dodatków i koniecznie z kubkiem gorącej herbaty.

Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami

Wegańskie, czekoladowe , aromatyczne, piernikowe. Pyszne , słodkie i delikatne. Podczas pieczenia, zapach piernikowy unosi się po całym mieszkaniu.

Idealne ciasto na jesienne, zimowe wieczory w towarzystwie ciepłego koca i gorącej herbaty- najlepszy zestaw.

Komentarze