Czekoladowe ciasto korzenne z orzechami
Wegańskie,
czekoladowe , korzenne , aromatyczne, piernikowe. Pyszne , słodkie i delikatne.
Podczas pieczenia, zapach piernikowy unosi się po całym mieszkaniu. Gwarantuję
, że z niecierpliwością będziecie wyczekiwać , kiedy Wasze ciasto
czekoladowo-piernikowe będzie gotowe.
Idealne
ciasto na jesienne, zimowe wieczory w towarzystwie ciepłego koca i gorącej
herbaty- najlepszy zestaw.
Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka mleka sojowego
- Pół szklanki oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Pół łyżeczki sody
- 4 łyżki ciemnego kakao
- 2 łyżeczki przyprawy do piernika
- Mix orzechów
Przygotowanie:
Mąkę
przesiewamy do miski , dodajemy wszystkie suche składniki: proszek do pieczenia, sodę , kakao , przyprawę
do piernika, mieszamy. Następnie wlewamy mleko i olej. Wszystko razem dokładnie
miksujemy. Następnie wylewamy masę do przygotowanej keksówki - posmarowaną
olejem i obsypaną mąką. Pieczemy ciasto w 180 stopniach przez ok 50 min, do
suchego patyczka.
Upieczone
i ostudzone ciasto kroimy i posypujemy orzechami. Możemy również polać
roztopioną gorzką czekoladą albo podać z masłem orzechowym.
Zapraszam
do stworzenia pysznego , czekoladowo-piernikowego ciasta. Smakuje i pachnie
niesamowicie, szczególnie w zimny wieczór. Upieczcie ciacho zajadajcie w
towarzystwie ulubionych dodatków i koniecznie z kubkiem gorącej herbaty.
Czekoladowe
ciasto korzenne z orzechami
Wegańskie,
czekoladowe , aromatyczne, piernikowe. Pyszne , słodkie i delikatne. Podczas
pieczenia, zapach piernikowy unosi się po całym mieszkaniu.
Idealne
ciasto na jesienne, zimowe wieczory w towarzystwie ciepłego koca i gorącej
herbaty- najlepszy zestaw.
Komentarze
Prześlij komentarz