Makaron czekoladowy na słodko z sosem jogurtowo-waniliowym z owocami i migdałami
Makarony zazwyczaj kojarzą się nam podawane
na obiad czy kolację w wersji na słono, ostro, z różnymi gęstymi sosami lub z
warzywami. A ja Wam przedstawię propozycję podania makaronu na słodko i to nie
tylko na obiad czy kolację ale wersję śniadaniową.
Pyszny czekoladowy makaron z dodatkiem delikatnego sosu jogurtowego z prawdziwą wanilią ,z owocami i migdałami.
Pyszny czekoladowy makaron z dodatkiem delikatnego sosu jogurtowego z prawdziwą wanilią ,z owocami i migdałami.
Pół
paczki czekoladowego makaronu (wegańskiego dobrej jakości)
Naturalny
jogurt sojowy bez dodatków
1 łyżka
ksylitolu lub inne slodzidło
Nasiona
prawdziwej laski wanilii
Owoce:
truskawki,bórówki,maliny (mogą być rownież brzoskwinie)
Świeża
mięta
Płatki
migdałowe
Gotujemy
makaron czekoladowy ( al dente) we wrzącej ,lekko osolonej wodzie. Następnie
przygotowujemy sos jogurtowy.
Przekładamy
kilka łyżek naturalnego jogurtu sojowego do miseczki ,dodajemy ksylitol,
nasiona prawdziwej wanilii i dokładnie mieszamy by powstał kremowy sos bez
grudek
Następnie
przekładamy ugotowany makaron na talerze ,polewamy sosem jogurtowym. Ładnie
ozdabiamy owocami ,posypujemy płatkami migdałowymi (migdały możemy wcześniej
uprażyć na suchej patelni). I na sam koniec dodajemy świeżą miętę.
Komentarze
Prześlij komentarz